Webteksten en bloggen

Alex van der Geer, eigenaar Atelier Stone

Het allermoeilijkst is het schrijven voor uw eigen website. Dat ervaar ik nu ik hier zit te schrijven. Het is gewoon niet prettig om plausibel over jezelf te zijn. Maar toch wenst u dat uw website goed bezocht wordt, dat er kwaliteit uit spreekt. En niet geheel onbelangrijk dat er ook eens een nieuwe klant uit voortkomt. Met deze combinatie van factoren ga ik voor u aan het werk. De website van Atelier Stone is ontstaan in samenwerking met de eigenaar van het bedrijf. Hij heeft ruw de eerste versie geschreven en ik ben gaan schrappen, herschrijven, redigeren en natuurlijk het meedenken met de klant; net die laatste nuance aanbrengen zodat mensen merken dat het een kwaliteitsbedrijf betreft. Alles kost tijd. Uw webteksten en bloggen kan ik uithanden nemen voor u.

Het is waar! Niet alle informatie is aantrekkelijk. Ook niet voor degene die naar informatie zoekt. Soms is het gewoon nodig iets uit te zoeken op het internet. Maar informatie kan wel aantrekkelijk gemaakt worden. Daarmee kan ik u van dienst zijn. Dit komt ook omdat ik als buitenstaander naar uw bedrijf kijk.

schrijven is een avontuur

Ik hoorde laatst van een klant dat hij nooit gedacht had dat schrijven zo’n raar verrassend proces is. De klant zei:

‘Ik dacht: je schrijft die tekst en dat is het dan.’

Maar het bleek compleet anders te gaan. De werkwijze ging als volgt: in het begin stel ik vast welke schrijfvorm het best bij het product en bij de klant past. Vervolgens moest ik voldoende geïnformeerd zijn. -Een interview met deze klant was op z’n plaats. Vervolgens belde ik een aantal keer met het bedrijf voor kleine feitjes, die moesten dan opgezocht worden. Na ongeveer een week stond de tekst met een aantal verkoopargumenten die de klant nog niet bedacht had. Zo ziet u hoe een schrijfproces kan verlopen. Ik moet regelmatig in de benen om op zoek te gaan naar juist die kenmerken of verrassingen die elk bedrijf wel heeft maar waar een werknemer of werkgever nooit echt aan gedacht heeft.

webteksten en Bloggen!

Om gevonden te worden op websites heeft u gerichte teksten nodig. Google werkt, als het om tekst gaat, om uw vindbaarheid te verhogen met de meest relevante tekst. Daar selecteert de zoekmachine op. Dit kan gestuurd worden door bijvoorbeeld bepaalde zoektermen in de tekst te herhalen. Maar het is nog wel iets ingewikkelder. Ook plaatjes worden bijvoorbeeld door zoekmachines zoals Google onder de loep genomen als het om vindbaarheid gaat. Maar wat ook heel belangrijk is, dat is het vernieuwen van informatie; het bijhouden van content. Een site die bijgehouden is, dat is helemaal van belang voor uw bedrijf. Want iedereen bezoekt uw website voordat er een afspraak met u gemaakt wordt. Het up-to-date zijn, daar gaat het om. Maar waarom is het vernieuwen van webteksten en bloggen voor uw organisatie zo belangrijk?

Het is belangrijk omdat het de vindbaarheid door de zoekmachines verhoogd. Uw site ziet er onderhouden uit voor potentiële en bestaande klanten. En dat is wat Copytekst voor u kan betekenen. Goede waardevolle blogteksten schrijven voor uw bedrijf en behalve uw goedkeuring over een bepaald stukje tekst hoeft u verder nergens meer naar om te kijken!

Maar wat kost het nu? Voor een pakket blogteksten heeft Copytekst de volgende prijzen samengesteld.

Wat kost een blogtekst?

Copytekst is zeer transparant, ook als het om het schrijven van uw blogteksten gaat en de prijs daarvan. Een blogtekst van ongeveer vierhonderd woorden kost €100 maar neemt u vijf blogteksten af dan kost dit €400, u heeft dan een blogtekst gratis. Natuurlijk kunt u ook met Copytekst afspreken op welke gezette data er een blog verschijnen moet. Ook dit agenda kunnen wij voor u bijhouden. U wordt dus compleet ontzorgd als het om het bijhouden van gebeurtenissen omtrent uw bedrijf gaat en dit op tijd aan de juiste mensen te laten weten. Laat Copytekst webteksten en bloggen! bel Copytekst.

SEO-teksten:

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, in het Nederlands vertaald niets minder dan ‘zoekmachine optimalisatie’. Samen met uw internetbedrijf  zorg ik ervoor dat uw teksten voldoen aan de eisen die Google heeft gesteld voor een goede vindbaarheid.

Website optimalisatie bestaat uit verschillende stappen:

  1. Gebruik van de juiste techniek, de juiste taal en schone code;
  2. Maximale inzet van de gevonden zoekwoorden;
  3. Goede menu structuur en usability op de website;
  4. Optimaal gebruik van de Meta’s;
  5. Inzet van unieke content;
  6. Specifieke linkbuilding.

Het doel van Google is dat er bij websites een dialoog tot stand komt tussen bezoeker en de pagina die iemand bezoekt. Het ouderwets zenden van enkel informatie is voorbij. Het tijdperk van interactie is aangebroken!

Interactie met uw doelgroep kan op verschillende manieren:

  1. Via Social Media
  2. Middels E-mail marketing (nieuwsbrieven)
  3. Via een Blog.

Waarom Social Media? Omdat u met internet en Social Media kunt netwerken en nieuwe klanten kunt werven. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat persoonlijke aanbevelingen en online beoordelingen wereldwijd de meest vertrouwde vormen van adverteren zijn.